KAVAK
amateur astronomy group
Reports & papers ...
HOME NEWS SKY EVENTS LINKS GALLERY ABOUT US COLUMBIA

مقاله ها
گزارشها


گزارشها

بازديد از آسمان نماي نيشابور
در ارديبهشت ماه سال 1380، مرجان مرادي و پوريا ناظمي دو تن از اعضاء گروه ضمن بازديدي از آسمان نماي نيشابور و صحبت با مسوولين اين طرح گزارشي را آماده کردند که براي مچله نجوم فرستاده شد و قرار بود در شماره دوم روشنان نيز منتشر شود که به دليل مشکلات چاپ روشنان تا کنون به تاخير افتاده است لذا متن اين گزارش با فرمت pdf قابل دسترسي است. براي دريافت اين گزارش اينجا را کليک کنيد.
Back to top

هديه تلسکوپ به رباط سنگ
در تير ماه سال 1381 يک دستگاه تلسکوپ MEADE XT-70 که از طرف جان استروژن مدير انجمن نجوم لس آنجلس براي مناطق محروم ايران در نظر گرفته شده بود. توسط انجمن نجوم ايران -شاخه آماتوري- در اختيار گروه نجوم آماتوري سما در منطقه رباط سنگ قرار گرفت.پيشنهاد اين طرح از طرف مرجان مرادي سرپرست گروه به انجمن نجوم ارايه شد و مورد تاييد قرار گرفت. اين تلسکوپ توسط حسن محمدي منجم آماتور و عضو انجمن نجوم ارنج کانتري ايالات متحده آمريکا به مشهد انتقال پيدا کرد و وي همراه با پوريا ناظمي به دبيرستان کوثر مراجعه نمودند. اهدا تلسکوپ به دبيرستان کوثر
در اين دبيرستان گروه با استقبال گرم مسوولين مدرسه مواجه شدند . امام جمعه ، فرماندار، رييس آموزش و پرورش و معاونين وي تعدادي از حاضرين در اين مراسم بودند.پس از صحبتهاي رسمي تلسکوپ به نماينده گروه نجوم سما تقديم شد .حسن محمدي و پوريا ناظمي تا بامداد بر روي نحوه کار تلسکوپ کار کردند تا سرانجام به شکل کامل دستورالعمل آن را تهيه و به صورت يک فيلم ويديويي در اختيار مسوولين مدرسه قرار دادند.دو تلسکوپ ديگر اين مجموعه در اختيار منجمان آماتور زاهدان و شيراز قرار گرفت.اين تلسکوپ مجهز به سيستم Auto star پيشرفته و داراي بانک اطلاعاتي بسيار قوي و قابليت تنظيم خودکار مي باشد.

Back to top

بارش شهابي برساوشي

در روزهاي 21 و 22 مرداد ماه سال جاريگروه نجوم آماتوري کاواک به رصد پديده جالب بارش شهابي برساوشي در حومه شهر دامغان پرداخت. ظهر روز 21 مرداد گروهي از اعضا گروه با مي ني بوس از تهران به شهر دامغان وارد شدند و در منطقه ييلاقي چشمه علي که يکي از تفرجگاههاي فتحعليشاه قاجار بوده است با انتظار اعضا ديگر گروه که صبح از از مشهد حرکت کرده بودند نشستند. در ابتدا قرار بود رصد در منطقه تزره از روستاهاي اطراف دامغان برگزار گردد که به دليل ابري بودن آن منطقه و پس از صحبت با رياست دانشگاه فني حرفه اي رسول اکرم ، آقاي دکتر حسني، قرار شد تا رصد در صحن اين دانشگاه در ميان راه دامغان به چشمه علي برگزار گردد. از اينرو بعد از ظهر به شهر دامغان برگشتيم و از يکي از بناهاي باستاني ايران به نام تپه حصار بازديد کرديم . منطقه اي که قدمت آن به دوران قبل از ماد مي رسد و داراي لايه هاي مختلف تمدنب است و به عنوان يکي از غني ترين مراکز ايران از لحاظ باستانشناسي شناخته مي شود. پس از اين بازديد با دانشگاه که در دامنه کوه معروف مهرنگار قرار دارد بازگشتيم. در طول شب هوا به طور متناوب ابري و صاف مي شد و در هنگام صاف بودن هوا حد قدر آسمان به 7 مي رسيد.تنها مشکل گروه وزش باد شديد بود که موجب شد عملا نتوانيم از تلسکوپ استفاده کنيم و همچنين امکان استقرار سه پايه هاي عکاسي را از ما گرفت. در طول شب توضيحاتي در باره صور فلکي براي ميهماناه برنامه داده شد و اصول رصد بارش شهابي براي آنها عنوان شد. همچنين در طي شب گروه غير از رصد بارش به رصد اجرام مسيه با کمک دوربينهاي دوچشمي پرداختند.اين بارش در ساعت 2:30 بامداد به اوج خود رسيد و ZHR آن معادل 168 محاسبه گرديد.
Back to top


مقالات

آنچه خود داشت ...
در زمستان سال 1382 نشريه "چشم انداز " که نشريه گروه نجوم دانشکده علوم دانشگاه فردوسي مشهد است از پوريا ناظمي يکي از اعضا گروه خواست تا براي شماره جديد آن نشريه مقاله اي آماده کند مقاله حاضر که در واقع درددلي است در باب وضعيت امکانات نجومي دانشگاه فردوسي مجال چاپ در آن نشريه را نيافت و اينک براي علاقمندان نسخه pdf آن در اين سايت قرارا داده شده است براي خواندن اين فايل اينجا را کليک کنيد.
Back to top

FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com